Succesvolle eerste FRW Graduate Research Day

0
1820

Ongeveer een maand geleden, op 16 juni, werd op de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen de eerste ‘Graduate Research Day’ georganiseerd. Deze dag was bedoeld om de masterstudenten, die allen hard hadden gewerkt aan hun studie en hun scriptie, in de spotlight te zetten. Zo konden zij aan professionals, vrienden en familie laten zien wat er op dit moment allemaal speelt in het onderzoeksveld van geografie en planologie.

Ruim 84 masterstudenten van diverse masterstudies namen deel aan de dag, waardoor de getoonde en besproken onderwerpen zeer divers waren en in een brede range van ruimtelijke contexten kon worden geplaatst; van ‘ons eigen’ Groningen tot alle uithoeken van de wereld, waaronder Ghana, Litouwen en zelfs Nicaragua.

Aan het einde van de dag reikte de decaan van de faculteit, prof. dr. Oscar Couwenberg, drie prijzen uit aan studenten. Uiteraard werden deze prijzen daarmee automatisch ‘Oscars’ genoemd. De winnaars waren:

Beste ‘keynote speech’: Roselinde van der Wiel;
Beste presentatie: Eyal Bigal;
Beste poster: Maarten van der Leck.

De organisatie van de Graduate Research Day laat weten dankbaar te zijn voor de inzet van alle studenten gedurende deze dag en voor alle bezoekers, vrijwilligers, collega’s en derden die input leverden aan het neerzetten van een succesvol evenement.

De volgende Graduate Research Day zal plaatsvinden op 19 januari 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.