Programma Alumnidag FRW 2016

0
1050

Hieronder vind u het programma van de Alumnidag 2016 op zaterdag 28 mei, een dag vol leerzame en leuke activiteiten voor studenten, medewerkers en bovenal alumni van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen georganiseerd door de Professor Keuning Vereniging. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.professorkeuningvereniging.nl/

09.45    Ontvangst in “Het Paleis”
Boterdiep 111, Groningen

10.15    Opening
door Eric Neef, Gerben van der Pijl en Oscar Couwenberg (Decaan Faculteit             Ruimtelijke Wetenschappen).

10.45    Schokbestendig: Duurzame Ontwikkeling in het Aardbevingsgebied
– Hans Alders, Nationaal Coördinator Groningen
– Marco Smit, Directeur Economic Board Groningen
– Tialda Haartsen, UHD FRW en Wetenschappelijk Coördinator Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland

12.15     Lunch in “De Bovenkamer van Groningen”

13.30     Excursies

– Loppersum (busexcursie)
Loppersum bevindt zich midden in het Groningse aardbevingsgebied. Daarbij heeft het te maken met een teruglopende bevolking. Tegelijkertijd is het gebied rijk aan cultureel erfgoed, waar helaas ook scheuren in verschijnen. Wat te doen?  De gemeente Loppersum is één van de voortrekkers in het debat over oplossingen voor dit gecombineerd probleem. We worden ontvangen in het gemeentehuis en rondgeleid langs de Loppersumse antwoorden en enkele voorbeelden van het bedreigde cultureel erfgoed.

– Groningen, fietsstad (fietsexcursie, max 30 personen)
Er is veel veranderd in Groningen sinds onze studietijd, maar er is één constante: Groningen blijft Fietsstad. Tijdens deze excursie krijgen we meer te horen over de Fietsstrategie 2015-2025 om daarna zelf op de fiets ‘slimme routes’ richting Zernike en andere stadsontwikkeling te pakken. Zernike zal drastisch veranderd blijken te zijn en kun je zo maar oog in oog komen te staan met de Aardappel, of is het de Paddenstoel of Bonbon?

– Spoorzone Groningen
Het hoofdstation van Groningen gaat grondig op de schop. De achterkant wordt ontwikkeld, het busstation wordt verplaatst en routes naar het station veranderen. Wat is de bedoeling en hoe wordt dit gerealiseerd? We wandelen naar het gebouw van RO/EZ waar de plannen voor het hoofdstation en de spoorzone worden toegelicht. Daarna lopen we door naar het station voor een kijkje ter plekke.

16.30    Terugkomst in     “De bovenkamer van Groningen“ en borrel

18:30    Sluiting

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.