De Nacht van de Student

0
1932

Logo-Studium-GeneraleHet nieuwe studiejaar is begonnen en dat betekent ook nieuwe interessante lezingen en evenementen voor en door studenten! Donderdag 10 september vindt de ‘Nacht van de Student’ plaats in Groningen.  Kaartenverkoop kan via de websites van Studium Generale Groningen & Cultureel Studentencentrum Usva.

Wat is de toekomst van de student van nu? Kom naar de Nacht van de Student en discussieer mee! Daarnaast is er volop muziek, comedy en cabaret, een silent disco en een doorlopende expositie. En bier!

Je moet excelleren, je moet je punten halen, je moet zo snel mogelijk je studie afmaken, het valt allemaal niet mee. En het liefst moet je ook nog je mond houden; inspraak staat ter discussie. Waar gaat het heen met het studentenleven? Wat is de toekomst van de student van nu? Zit je straks met een torenhoge studieschuld en een diploma zonder garantie op een baan? Of valt het allemaal wel mee en is je studietijd nog steeds de mooiste tijd van je leven? Met een biertje in de hand overpeinzen we de pijnpunten en vieren we de vrijheden van het studentenleven. Tijdens de Nacht van de Student kun je inhoudelijk meediscussiëren over je eigen toekomst, maar er is ook muziek van singer-songwriters en bandjes, comedy en cabaret, een silent disco en een doorlopende expositie. Uiteraard vloeit het bier rijkelijk en kun je zelfs een studentenmaaltijd scoren. Laten we het nieuwe collegejaar met een feestje beginnen!

Met optredens van o.a. Elmer Sterken, Rector Magnificus van de RUG | Tweede kamerlid Mohammed Mohandis van de PVDA | Daan Brandenbarg van de protestbewegingen ReThink RUG en de Nieuwe Universiteit | Esmée Gemke van SOG | stand-up comedians Stranger Things Have Happened | cabaretier Bart Melief | singer-songwriter Sascha Elisah | singer-songwriter Jan-Anne van der Wel | indie-punkband Anti-D’s

Houd voor verdere updates van het programma de websites en social media in de gaten:
www.sggroningen.nl | www.usva.nl

Georganiseerd door Cultureel Studentencentrum Usva en Studium Generale Groningen ism. Stukafest en GDS Kalliope.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.